PRESENTATION AV VÅR KENNEL

Kennel Irish Tullamore´s  ligger i Åby utanför Norrköping. Vår första kulle föddes 2000 och kennelnamnet registrerades 2001. Tullamore är både en whiskey sort och en stad på Irland. Vårat mål som uppfödare är att föda upp sunda och friska wheaten terrier enligt FCI rasstandard.

Första bekantskapen  med wheaten blev genom en gammal dam som hette Elin och var en mycket egensinnig wheaten. Tre år senare fick vi ögonstenen Olga genom Affe Jacobsson då var vår lycka gjord. Hon är vår stamtik.

Familj består av husse Åke som är världens bästa kennel pappa som ser till att  hundarna blir riktigt ordentligt bortskämda, med långa promenader, inga regler, godis och kel. Åke är även duktig med att hjälpa till när vi åker på utställning han ser till att fika finns, vatten och godis till hundarna, sedan hjälper han till med handling. Med andra ord vi skulle aldrig klara oss utan honom, vår husse.

Sedan har vi matte Barbro lagom vimsig, fast med en hel massa principer om att vi måste uppföra oss och lyda. Det måste vara för att matte älskar att vara på brukshundklubben. Det är väl ganska okey för vi får göra en massa skoj i skogen som att spåra och springa rapport och även träna på lydnadsplan.  Det är även matte som kommit på att vi måste vara rena och nykammade "alltid". Hon säger att fina hundar har inte tovor i pälsen, det är väl något hon kommit på själv för inte stör det oss med pinnar, mossa lite skit eller en eller annan tova i pälsen. Men, men det är väl bäst att stå ut för hennes skull, hon blir så glad när vi är rena fina och nykammade och klippta. Vad gör man inte för sin matte?

 Hundarna på kenneln är: 

 "Selma" Irish Tullamore´s Biddy (som betyder liten jänta på Irländska) hon är född 2002-06-16. Hon är som sagt var född i husses och mattes sovrum, och har aldrig behövt flytta. Det är en ganska bortskämd liten unge som alltid vill ha uppmärksamhet.

"Kelly" Irish Tullamore's Kelly ( som betyder ljushuvud) hon är född 2011-06-26.

back